Laatste nieuws


Nov 21

We staan in de krant!

2008 Door Alain om 13:27

Er staat een leuk artikeltje in ‘Typisch Almelo’ (een lokale krant met een oplage van circa 50.000), dus nu zijn we officiëel BA’ers (Bekende Almelo’ers) :-)! Klik op het plaatje hieronder om hem te lezen…!

Reacties (8)Nov 17

Sneak preview

2008 Door Alain om 15:01

Dit is alvast een fototje van auto waar wij hopen de Arctic Challenge mee te kunnen doorstaan. Op deze foto staat er nog geen reclame op de auto maar die foto’s komen later :) 

Deze VW Toureg heeft een 3.2 liter motor met 6 cilinders in V-vorm. Dit alles is goed voor maarliefst 241PK. Uiteraard is hij voorzien van voor en achteraandrijving, diverse high-tech snufjes en natuurlijk uitstekende comfortabele extra’s om de lange dagen en nachten nonstop door te kunnen karren.

Reacties (5)Nov 16

Live via SMS

2008 Door Alain om 14:29

We rijden net de Nederlandse grens over. We hebben lekker kunnen doorkarren met flinke snelheden;) we verheugen ons op de challenge in januari!Wordt vervolgd…

Reacties (3)Nov 15

Laatste avond trainingsweekend

2008 Door Alain om 23:51

DSC_0673b.jpg

Nog even snel een berichtje voor ‘t slapen gaan. Hoewel het nog zaterdagavond is, hebben we een vermoeiende dag gehad en zijn we aardig brak. Hoewel het competitie-element dit trainingsweekend niet teveel aanwezig zou moeten zijn, voel je als man toch behoorlijk de hete adem in je nek als een ander team zichtbaar is in je spiegels :) Vervolgens met 120 km/uur glibberige steile bergen op en ondertussen de 350z door de ontelbare aantallen haarspeldbocht gooien (of driften…) doet zowel ik als Lars niet helemaal op de automatische piloot. Het was allemaal heel leerzaam, met name het snel navigeren en anticiperen op basis van coordinaten in een onbekend gebied, en daarbij niet zomaar te vertrouwen op een tomtom. We hebben op diverse punten een alternatieve route (zwak uitgedrukt) genomen wat ons veel tijd heeft gescheeld. Naast het leerzame was het ook heel leuk om alvast een deel van alle teams te ontmoeten.

Vanavond hebben we nog gezellig met alle deelnemers geborreld en gegeten. Morgen staan we rond 7 uur op, ontbijten we rustig en vertrekken dan henig an richting ons Almelo. Lars slaapt al als een roosje en ik ga zo nog even douchen en ook onder de wol.

Voor de geinteresseerden nog een fototje bij zonsondergang! Dan valt het ook niet zo op hoe vies de auto is geworden door al dat zand, sneeuw en water… :)

Reacties (5)Nov 15

We zijn nog heel!

2008 Door Lars om 17:46

We zijn weer terug in het hotel! Wat een gave dag zeg!!!! We zijn vanochtend om 08:45 vertrokken als 7 team en zojuist binnen gekomen als 2de (maar we hebben wel uitgebreid foto’s gemaakt onderweg en nog even getankt), een minuut na de snelste binnekomer. Verder had er dan ook niemand een sportwagen met 301pk bij zich :)
Vanochtend hadden we al even per SMS laten weten dat de route eerst noordwestelijk naar Frankrijk ging.

zwartewoud.JPG

 Daarna een stuk zuidelijk en vervolgens weer noordoostelijk. Eerst hadden we veel bochtige bergweggetjes en later ging het over de toppen van diverse heuvels. Daar hebben we ook over rijp gereden, dus het was af en toe behoorlijk glibberig. De winterbanden die er last-minute nog onder gekomen zijn waren geen overbodige luxe.
Het was hier een prachtig zonnige dag, dus de 350Z was achteraf een top auto om zo’n tour in te rijden. Na de pauze heb ik (Lars) een heel eind gereden. Alain scheet 7 kleuren :) Nee, het ging beheerst, maar wel hard…. Heerlijk gereden. Na een fotosessie en de tank volgegooid te hebben heeft Alain de laatste 20km naar het hotel weer gejekkerd ;) We gaan zo vast even een pilsken pakken en om half acht is het weer bikken geblazen! Morgen na het ontbijt rijden we terug. De verwachting is dat we rond een uur of 5 weer thuis zijn!

Reacties (6)Nov 15

Live via SMS

2008 Door Lars om 13:34

Even pauze bij hotel silberkonig! Vanochtend heerlijke tourtocht door de bergen gemaakt. Door een frans skigebied gekomen zelfs! Vanmddag door het zw.woud terug

Reacties (2)Nov 15

Live via SMS

2008 Door Lars om 10:17

Vanochtend om 9.15 gestart voor de training met een lijst coordinaten. Liggen goed op schema! Zijn zojuist franse grens gepasseerd richting Colmar.

Reacties (0)Nov 15

Live via SMS

2008 Door Alain om 00:04

Net gezellig biertjes op met de andere teams. We liggen nu in een twee persoons bed (help…!) Heb voor de zekerheid een lichtje aan gelaten!:p morgen 7uur op.

Reacties (2)Nov 14

Live via SMS

2008 Door Lars om 19:46

Een half uurtje geleden zijn we aangekomen in het hotel! De reis ging voorspoedig in de 350Z. Precies gered op 1 tank (ruim 600km). Knap he!? Zodadelijk ff eten en dan zullen we wel horen wat morgen precies de bedoeling is… Oh ja.. We slapen in een tweepersoons bed…. pfffff

Reacties (4)Nov 14

Live via SMS

2008 Door Alain om 11:36

Touareg had problemen. :( We zitten nu bij een bandencentrum om mijn Nissan 350z te voorzien van winterbanden! :)

Reacties (2)Nov 11

De auto is rond!

2008 Door Alain om 17:07

Zojuist kregen wij het telefoontje dat de auto rond is! Donderdag halen wij hem op nog net op de valreep voor het trainingsweekend. Het betreft een grijs-groene Volkswagen Touareg 3.2 liter / 221PK, 4×4 en uiteraard in alle nodige en onnodige gemakken en luxe voorzien. Alleen de jacuzzi ontbreekt nog, maar je kunt niet alles hebben… ;) De foto hiernaast is exact hetzelfde model in het zwart, zodra we foto’s hebben komen die uiteraard op de website!

Reacties (7)Nov 09

Goed doel gezocht! Sponsoring tot € 1000

2008 Door Lars om 13:44

De Artic Challenge is natuurlijk een perfect evenement om geld in te zamelen voor een goed doel! Het lijkt ons fantastisch om aan ‘het publiek’ hiervoor medewerking te vragen. We kunnen natuurlijk een bekend goed doel zoeken waar onze bijdrage een druppel op de gloeiende plaat is. Maar in plaats daarvan voelen we er meer voor om een leuk projectje van een school, vereniging of instelling uit onze thuisstad Almelo te sponsoren.

We roepen daarom iedereen op om met een mooi, opvallend voorstel te komen. Het budget is € 1000,-. Dit kan in de vorm van bijv. geld, goederen, computers (daar zijn we nu een maal goed in bij Multimedia Center) of hostingdiensten van Shock Media. Hoe creatiever en origineler, des te beter!

Mail uiterlijk 29 december uw plan en motivatie naar sponsoring@arcticblog.nl

Leef u uit en wie weet bellen we u oudejaarsdag met fantastisch nieuws!

Reacties (4)Nov 07

De postduif hoeft niet meer mee

2008 Door Alain om 13:49

SMS’en is opzich niet zo bijzonder, maar wij kunnen vanaf heden tijdens het trainingsweekend en tijdens de challenge rechtstreeks naar deze weblog SMS’en. Als gevolg dat al het nieuws ‘uit het veld’ direct hier te lezen valt…! De berichten die binnen komen per SMS krijgen het onderwerp “Live via SMS”.

Naast het SMS’en kunnen we ook op de plekken waar wij UMTS ontvangst hebben berichten en foto’s op deze weblog zetten. Omdat ik niet echt verwacht dat we rond de poolcircel nog enig UMTS ontvangst hebben zal de mogelijkheid om te SMS’en erg handig zijn voor de lezers van onze weblog. Overigens ga ik er voor het gemak maar even vanuit dat rond de poolcircel onze mobiele telefoons wél ontvangst hebben… :)

Reacties (5)